Opremljenost i materijal - Novi stanovi, lokali | Gramšijeva

KONSTRUKCIJA

Armiranobetonska konstrukcija
U konstruktivnom smislu objekat predstavlja armirano-betonsku ( u daljem tekstu  AB ) ramovsku konstrukciju. Glavne noseće vertikalne elemente konstrukcije predstavljaju AB zidovi i AB stubovi koji u sklopu sa glavnim horizontalnim elementima, grednim obodnim nosačima i AB monolitnim međuspratnim tavanicama predstavljaju prostorno stabilan konstruktivni sistem.


ZIDOVI I FASADA

Unutrašnji pregradni zidovi između stanova, odnosno lokala su od giter bloka d=19cm, sa AB serklažom 20x20cm iznad otvora i sa zvucnom i termoizolacijom. Unutrašnji pregradni zidovi u okviru stanova, odnosno lokala su od  opeke d=12cm, sa serklažom 12x20cm iznad otvora. Navedeni zidovi su malterisani u produžnom malteru pa ili gletovani i bojeni disperzivnom bojom ili obloženi keramičkim pločicama - prema nameni prostorija. Keramika je italijanska, Ragno, većih dimenzija i u slogu i detaljima po odabiru i enterijeru. Ugaone lajsne su hromirane.  Zidovi poslovnih prostora su malterisani , bez završne obrade. 
Spoljašnji zidovi su „sendvič“ sistema, i to:

  • termo blok  20 cm ili AB 20 cm
  • mineralna vuna 12cm
  • malter i fasadna boja u sistemu kontakt fasade
  • mozaik flisne - kao fasadna obloga na podkonstrukciji/ ventilirajuća fasada/, među poljima na delu fasade ka Gramšijevoj ulici.
  • Obloga mat beli plemeniti malter ``STO`` na mestu parapetnih horizontala i valerska sjajna verzija belo-modro plave  na mestu horizontalnog segmenta konstrukcije.
  • fasada zadržavanog dela objekta je sanirana i bojena u belo, plemenitim malterima, i delom obložena kamenom.
  • Kontakt fasada je u sistemu Sto.

KROV

Predviđen je ravan neprohodan krov sa minimalnom atikom (nazidkom) i svim potrebnim hidro i termičkim slojevima, horizontalnim i vertikalnim odvodom atmosferske vode, kao i završnim slojem zaštite hidroizolacije, slojem šljunka i cementnim pločama.

PODOVI

Svi podovi su rešeni u skladu sa namenom prostorija. Završna obrada poda u garaži je ferobeton. Granitna keramika sa soklom od granitne keramike predviđena je u hodnicima zgrade, na stepeništima unutar zgrade , kao i na svim terasama u stanovima. RAGNO Keramičke pločice prve klase,  u kombinaciji sa podnom granitnom keramikom, predviđene su u kuhinjama, kupatilima, toaletima i ostavama. Parket - troslojni gotov parket, TARKETT I klase, većih dimenzija, debljine 14mm, u slogu po izboru Projektanta, predviđen je u sobama, hodnicima  stanova i trpezarijama. Sokla parketa je beli medijapan, profilisan visine 8-10cm, zavisno od ponude dobavljača parketa. Parket se lepi na naliveni cementni estrih izveden preko sloja polistirena, koji je istovremeno zvučna i termo izolacija, u debljini prema proračunu građevinske fizike. Drvo parketa po odabiru Projektanta, orah ili bajcovani hrast u datim nijansama pomenutih dezena drveta.
Podovi poslovnih prostora je cementna košuljica, završni sloj, bez završnog oblaganja.

PLAFONI

Malterisanje, gletovanje i bojenje plafona poludisperzivnom bojom je u svim prostorijama osim u toaletima i kupatilima gde je predviđen spušten plafon od vlagootpornih gips-kartonskih ploča.
Plafoni poslovnih prostora su betonski, bez malterisanja, sa vidnim podplafonskim instalacijama, tako da će korisnici sami, po svojoj nameni i enterijeru uredjivati prostor.
Toaleti poslovnih prostora su kompletno opremljeni keramikom i spuštenim plafonima od vlagootpornih gips kartonskih ploča, sa ugradnom rasvetom.

VENTILACIJA

Prirodna - preko otvora na fasadama. Prinudna - preko zidanih ventilacionih kanala tipa Šidel ili slično (kupatila, toaleti, kuhinje i ostave). Prinudna - u garaži, putem instalacija za ventilaciju i odimljavanje.

STOLARIJA I BRAVARIJA

Spoljna stolarija je od kvalitetnih aluminijumskih profila,u termoprekinutom aluminijumskom sistemu tipa Reynaers, plastificiranih u RAL 5008, obostrano, sa komarnicima i  sa podfasadnom žaluzinom. Sva spoljna stolarija je zastakljena dvostrukim termopan staklom i zadovoljava tehničke uslove za zaptivanje, termo i zvučnu izolaciju. Staklo tipa Guardian ili sl. Kao zaštita od sunca predviđene su podfasadne žaluzine tipa Hunter Douglas ili sl. od profilisanih aluminijumskih lamela sa mehanizmom za podizanje pomoću elektro-motora u sistemu smart home instalacije, upravljanje na tasteru pored prozora, ili na displeju, ili preko daljinskog upravljača . Boja stolarije i žaluzina određuje se prema izboru projektanta, u tamno plavom tonu, RAL 5008, usklađenom sa bojom glaziranih elemenata fasadne obloge. Okov i brave su od renomiranih proizvođača prema izboru Projektanta. 
Ograde na terasama su u sistemu bravarije, konstruktivni deo, i zaštitnog stakla, po detalju.

 U poslovnim prostorima su takođe predviđeni aluminijumski sistemi  tipa Reynaers, plastificiranih u RAL 5008, obostrano, sa dvostukim termopan staklom. Vrata poslovnih prostora su opremljena hidrauličnim mehanizmom za samozatvaranje tipa Geze ili sl.

Ulazna vrata u stanove su prvoklasna LUX, sigurnosna sa termo i zvučnom izolacijom, BOSAL, sa oblogom od drvenog furnira, opremljena su špijunkom i svim prvoklasnim okovima.  Vrata se sastoje od čeličnog štoka izrađenog od kutijastih profila i krila. Krilo je ojačano čeličnim ramom, ispunjeno čeličnim profilima i čeličnim limom sa spoljne strane vrata, u svemu prema tehnologiji proizvožača sigurnosnih vrata. Krilo je ispunjeno termoizolacionim materijalom. 

Unutrašnja vrata stanova su suvomontažna jednokrilna vrata u zidu od opeke d=12cm.  Osnovni štok izrađen od MDF-a 30mm debljine sa ojačanjem od špera i punog drveta na pozicijama šarki i brave. Ram vrata je izrađen od punog drveta 30x60mm, ispuna je od ekstrudirane iverice debljine 32mm, obloženo medijapanom, sa spoljne i unutrašnje strane, debljine 6mm. Debljina krila je 44mm. Finalna obrada je ravan i gladak plot bojen poliuretanskim lakom, sa svim potrebnim predradnjama, boja bela RAL 9003, sa 20% sjaja. Štelujuće završne pervajz lajsne, debljine d=1,5cm. Širina bočne strane vrata 7cm, ravne ivice, bez gera. Vrata su snabdevena svim potrebnim prvoklasnim elementima, okov, brava bez cilindra, skrivene šarke, ručica i ključ renomiranih proizvožača AGB ili sl. Kvake vrata i ostalog okova su hromirana, mat završna obrada, renomiranog proizvođača, predviđen odgovarajući niklovani odbojnik. Unutrašnja vrata dnevnih soba imaju belo neprovidno staklo, radi osvetljenja hodnika. Sva unutrašnja vrata su visine 210cm. Krila vrata kupatila i toaleta imaju i hromiranu ventilacionu rešetku pri dnu. 

Unutrašnja vrata lokala, ka toaletima i predprostorima su aluminijumska, bele boje . 

Ulazna vrata u stambeni deo u objekat su od bravarije, po detalju enterijera. Ostala vrata u zajedničkim prostorijama i vetrobranska vrata su aluminijumska sa svim potrebnim okovima za samozatvaranje i dr. Po detalju i specifikaciji proizvođača. 

Ograde zajedničkih prostora i stepeništa su crne bravarija, sa drvenim rukohvatima, po detalju enterijera.

Zajednički hodnici su bojeni poludisperzivnim i na pojedinim mestima disperzivnim bojama, tj.tehnika, kao i sa detaljima po enterijeru Projektanta. Plafon zajedničkih hodnika su spušteni plafoni od gips kartonskih ploča, u koridorima instalacija, kaskadirani i sa ugradnom plafonskom rasvetom. Rasveta u zajedničkim hodnicima se pali na senzorsko upravljanje pokretom.


IZOLACIJA

  • Hidroizolacija - u objektu je predviđena sva potrebna horizontalna i vertikalna hidroizolacija prema važećim propisima i standardima.
  • Termička izolacija - u objektu je predviđena termoizolacija koja će biti dimenzionisana prema termičkom proračunu, propisima i standardima. Spoljašnji zidovi su višeslojni, sa mineralnom vunom kao izolacionim materijalom.
  • Zvučna zaštita - u objektu je predviđena zvučna izolacija prema proračunu i važećim propisima i standardima.

INSTALACIJE I OPREMA

Predviđene su sve instalacije jake, slabe struje, Vodovoda i kanalizacije, daljinsko grejanje na JKP BE, aluminijumskim radijatorima, dvocevni sistem, sa merenjem utoška grejanja, kalorimetrima. 

VODOVOD I KANALIZACIJA

U objektu su predviđene sanitarije renomiranog italijanskog proizvožača Ideal Standard ili sl.,  sa konzolnim wc šoljama, sa softclosing daskama, ugradnim vodokotlićima tipa Geberit. Baterije su Idal Standardjednoručne, u delu tuš kada su opremljeni sa tuš ružom i tuš ručicom sa ugradnim telom-inbox mešačima. Bojleri su u zavisnosti od kupatila od 50, 80 ili 100l, Ariston Velis, četvrtasti, sa mogućnošću horizontalnog postavljanja. Bojleri su pozicionirani iznad masina za veš, ili u ovojenim prostorima predviđenim za domaćinstvo, veći stanovi.  Kade su akrilne tipa Kolpa san , ugradne, sa oblogom od Wedi ploča i oblogom od keramike, sa revizijom. Tuš kade su sa podnom rešetkom linijskom,  tipa Kessel  , bez ugrađene staklene kabine.  Ventilacija u kupatilu je na plafonu, povezana sa modulom paljenja ispred kupatila i toaleta, odvojeno od svetla, kao zaseban prekidač.  Predviđene su revizije od gipsa na plafonu, pozicionirane da se može pristupiti održavanju sistema ventilacije. U kupatilima je predviđena centralna plafonska rasveta, ugradna, i izvod za svetlo iznad umivaonika. Kupatilska galanterija se ne ugrađuje.  U kuhinjama su predviđeni dovod i odvod vode i kanalizacije, potrebni priključci za mašinu za sudove, niskomontažni bojler. Oprema u kuhinji se ne ugrađuje. 
Kišna kanalizacija-  Odvodnjavanje sa ravnih krovnih površina rešeno je preko odgovarajućih kišnih vertikala koje se vode kroz objekat i pod plafonom suterena se prikupljaju cevima Ø150-200, u padu 1% odnosno 2% na potezu od spajanja kišnice sa oba ulaza, a u poslednjoj etapi i 2.5%.


ELEKTROINSTALACIJE

U objektu su predviđene sve potrebne elektroinstalacije jake i slabe struje, po  uslovima JKP EPS, normativima i standardima. Detaljni opis dat u projektu elektroinstalacija. 
Modularni sistem i galanterija Aling Expirience, bele boje sa crnim prstenom unutar.  Spratna tabla pored vrata, ugradna ili poluugradna, razvodne kutije nisu vidne. 
Urađena priprema za Smart home instalacije, osnovni paket, a nivo opremljenosti kupac sam može da podesi i uskladi sa dobavljačem ovog paketa,. Predviđena je Smart home instalacija renomiranog prizvođača. Omogućeno je elektromotorno upravljanje žaluzinama, preko instalacije smart home, u osnovnom paketu.
Instalacije rasvete su centralno pozicionirane na plafonu svake prostorije. Ugrađena je rasveta plafonska u kupatilu, toaletu, sa IP zaštitom i nadgradna  na plafonu terasa. 
Predviđeno je i spoljno osvetljenje u delu uređenja terena, kao i dekorativna rasveta postojeće fasade koja se rekonstruiše i sanira, uz Gramšijevu ulicu.

MAŠINSKE INSTALACIJE

U objektu su predviđene sve potrebne mašinske instalacije grejanja, ventilacije i klimatizacije, po  uslovima JKP BE, normativima i standardima. Detaljni opis dat u projektu mašinskih instalacija.
Grejanje je daljinsko, na sistem JKP BE, aluminijumskim radijatorima, sa merenjem utroška putem kalorimetara koji su pozicionirani u ormarićima unutar stana, u niši ili u delu zida ulaza u stan. Predviđen je dvocevni sistem razvoda grejanja. U kupatilima su predviđeni sušači peškira,. Svi stanovi i sve sobe  su klimatizovane, multisistemima, sa predviđenom jednom spoljašnjom jedinicom, koja se nalazi  u zoni terase ili lođe. Stanovi na 5. spratu imaju spoljnu jedinicu na ravnom krovu objekta, iznad stana. Stanovi ka Gramšijevoj ulici (2,3,4 sprat), zbog očuvanja fasade imaju VRV sisteme, sa čilerskim jedinicama na krovu objekta. Svi razvodi su plafonski do unutrašnjih zidnih jedinica, odvod kondeza je predviđen u zavisnosti od tipa klime, ili u posebnim vertikalama u sklopu fasade, ili kroz vertikale unutar stana, u zoni kanala mokrih čvorova. Sve klime unutar terasa imaju maske.  Klima jedinice su Daikin ili sl, inverterske, potrebne jačine.


LIFTOVI

Objekat je opremljen sa sa tri putnicka lifta tipa Kone,Schindler i sl. i jednim autoliftom tipa Kleman i sl; i to Lamela 1 sa dva putnicka elektricna lifta kapaciteta 8 putnika(630kg) i 6 putnika (450 kg). Lamela 2 ima jedan putnicki lift kapaciteta 8 putnika (630 kg) i jedan autolift na hidraulicni poglon.
Vozno okno lifta je armirano-betonsko,mašinski prostor je smešten u sklopu vrha voznog okna 
(bez zasebne mašinske prostorije). 
Prilazna vrata lifta su automatska,teleskopska dvopanelna sa obradom panela od inoksa. 
Kabine liftova su standardno opremljene.Auto lift-hidraulični garažni lift - teretni (sa pratiocem) nosivosti 3800kg. Vozno okno lifta je armirano-betonsko jezgro,prilazna vrata su automatska, šestopanelna, sa obradom panela od plastificiranog čeličnog lima. Kabina auto lifta je standardno opremljena.
Detaljniji opisi za liftove su deo projektne dokumentacije za tu vrstu, po datim uslovima, obračunima, standardima i normativima.

GRAMŠIJEVAKONTAKTIRAJTE NAS,
VAŠ STAN ČEKA...

Aplicirajte sada